Recollida de patates a l’hort comunitari

Per Sant Josep es planten les patates i per Sant Joan es cullen, això és el que es deia. Nosaltres vàrem plantar cap a principi de març i vam recollir les patates el passat 14 de Juliol. Hem tardat una mica més en recollir-les perquè així tinguin una pell més dura i no es trenquin amb facilitat, a més que les vàrem deixar assecar amb la mata.

Es van plantar dues varietats diferents de patates. Una, la típica patata blanca, la patata Kenebec, aquest és fàcil de trobar. L’altre, una patata més curiosa, una patata que es plantava abans però que es va deixar de sembrar ja que era més difícil de pelar degut a les seves formes irregulars. Aquesta patata segur que algunes persones grans la recordaran pel seu bon gust, és la patata Bufet blanca.

Teníem un bon camp de patates, i ens feien falta més mans per recollir-les. No hi havien prou amb les mans dels voluntaris de l’hort. Per això vam demanar ajuda a la gent de l’Olivera, i del programa d’orientació laboral: “Orienta +30”, que fa l’ajuntament per donar una ajuda personalitzada alhora de buscar feina. Vam tenir la sort que el reclam va servir, i va venir prou gent. Cada persona que ens va ajudar es va poder emportar una bossa de patates.

En total van ser 135kg de patates recollides, de les quals, algunes van anar a parar a l’Olivera i les altres als voluntaris de l’hort. Va ser una jornada molt entretinguda que de ben segur que donarà els seus fruits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s